patriksundenhv.blogg.se

2014-01-14
11:14:41

YouTube Inlägg 3

Inlägg 3 YouTube, Browsing.

I början av webbsidans framträdande och fram till ett par år sedan så hade YouTube sin Browsing (laddning av videon), så att man kunde pausa videon utan att störa laddningen. Detta gjorde då att man kunde sätta på en video med 1080p kvalitet, pausa den och gå därifrån medan den laddade för att sedan efter en stund titta på den även om du hade dåligt Internet, då den var färdigladdad när du kom tillbaka. Men för ett par år sedan så införde man MPEG-DASH, vilket gör att spelaren väljer kvalitet automatisk beräknat efter din Internetuppkoppling. Man kan fortfarande välja själv vilken kvalitet du vill ha på den spelade videon, men det som MPEG-DASH gjorde, var även att möjligheten att pausa en video och den fortsatte att laddas försvann. Detta gör då att för personer med sämre Internetuppkoppling får det svårare att titta på material med HD-kvalitet, Wikipedia (2013).

  Denna funktion kan dock stoppas genom ett Plug-in inom Google Chrome. Basu (2012) skriver om ett Plug-in till Google Chrome vid namn YouTube Options, som tillåter en att välja inställningar för din YouTube-spelare. Du Kan välja allt från utseende till spelningsmöjligheter. Men framför allt så kan man välja att ta bort DASH-funktionen, vilket då gör att man får tillbaka sin gamla YouTube-spelare, och man kan pausa HD-videos och låta dem ladda utan några problem.

 

Källa:

YouTube. (2013, December 2). In Wikipedia, The Free Encyclopedia. Retrieved 14:11, December 3, 2013, from http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=YouTube&oldid=584174601

 

Basu, Saikat (2012). YouTube Options For Chrome Could Be The Best Way To Watch Videos Without Annoyances.

[Elektronsik] Make Us Of. Tillgänglig: http://www.makeuseof.com/tag/youtube-options-chrome-watch-videos-annoyances/

 


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: