patriksundenhv.blogg.se

2014-01-14
11:12:14

YouTube Inlägg 1

Inlägg 1 YouTube

YouTube, en videowebbsida där vem som helst med ett konto kan ladda upp ett innehåll. Har man inget konto så kan man fortfarande se på videos som en vanlig besökare, dock med vissa begränsningar. Material på YouTube som anses vara olämpligt för yngre kräver en inloggning på ett konto för att kunna besökas och en åldersgräns på 18 år är också ett krav, (Wikipedia 2013). Enligt webbsidan Ebizmba (2013) så är YouTube den mest besökta videowebbplatsen i världen med över nio miljoner unika besökare varje månad.

  YouTube startades av tre stycken anställda på företaget PayPal, Chad Hurley, Steve Chen och Jawed Karim. Uppkomsten till YouTube kom till genom att dessa tre personer hade problem med att dela en video från en fest mellan varandra och kom då sedan upp med idén om YouTube, dem säger själva att den kvällen vid festen var uppstarten till deras webbsida. Den första videon någonsin på YouTube lades upp på sidan av en av grundarna, Jawed Karim, vid namn "Me at the zoo". Klippet existerar fortfarande på sidan och är då det äldsta på hela sidan, (Wikipedia 2013).

  Användare på sidan får en möjlighet att lägga upp videos upp till 15 minuter långa. Användare som verifierar sitt YouTube-konto och håller sig till webbsidans regler får en möjlighet att lägga upp material som varar upp till Tolv timmar. YouTube hade i början att användare kunde ladda upp hur långt material som helst, men efter att man sett att de flesta som la upp riktigt långa videos var användare som la upp material från tv-serier och liknande, så man valde att föra in en tio-minutersregel, som sedan höjdes till 15 minuter.

Källa:

Ebizmba (2013). Top 15 Most Popular video Websites. [Elektronisk] eBizMBA.

Tillgänglig: http://www.ebizmba.com/articles/video-websites

 

YouTube. (2013, December 2). In Wikipedia, The Free Encyclopedia. Retrieved 14:11, December 3, 2013, from http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=YouTube&oldid=584174601


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: