patriksundenhv.blogg.se

2014-01-08
16:54:29

Kommentar till Therese - Twitch

Kommentar till therese - twitch

Hääje Therese!

Jag förstår vad du menar när du pratade om att det var svårt att hitta gaming-bloggar som faktiskt ser ut och beter sig som dem bloggar man är van att se. Du nämnde att de "bloggar" som du hittade såg ut som vanliga webbsidor och inte kändes som den typiska bloggen. Jag hittade en sådan sida som jag tänkte ta som exempel; CVG:s sida (länk i slutet). Där när man kommer in så ser det ut som en typisk hemsida och absolut inte som en blogg, dock så kan man se att de har sin blogg i en egen flik i menyn där de har ett eget segment för just bloggdelen. Detta beror antagligen på att sidan inte startades som en blogg från början, men att de kanske kände att det var någonting som kunde passa in hos dem, då det mesta annars är artiklar.

Jag hittade dock ett par sidor som kanske skulle kunna höra till blogg-området och deras utseende. "Shack News" och "Joystiq". Dessa sidor ser faktiskt ut på deras första sidor ut som bloggar, då de har det typiska bloggflödet direkt när man kommer in. Sedan så har de andra flikar med andra segment, innehåll och områden som kanske är mer artikelrelaterade, men i början av besöket så möts man av en blogg.

Dessa sidor har då inget typiskt t ex blogspot.se eller liknande i adressfältet. Dem kanske började så men att de senare fick in pengar och lyckades köpa till sig ett eget domännamn.

Dock så hittade jag en artikel skriven av Dredge(2009) där han pratar om hur speltidningar har det svårt att överleva på grund av alla de gamingbloggar som startat och blivit större och större. Tidningarna får det svårt då bloggarna ständigt kan uppdatera sig om de minsta lilla som händer inom spelvärlden. Han glorifierar även de bästa spelbloggarna för deras fantastiska analyser och reviews. Men nämner även de som bloggar lite mindre seriöst men som får en att skratta.

Ha de göött!  I'l see you, or I'l see you on another time!

Källa:

Dredge, Stuart (2009). Top Ten Gaming Blogs.[Elektronisk] Cnet.com

Tillgänglig: http://crave.cnet.co.uk/gamesgear/top-ten-gaming-blogs-49304162/

Länk till nämnda bloggar:

http://www.joystiq.com/

http://www.shacknews.com/

http://www.computerandvideogames.com/


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: